Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 21:49 - Nail Art – Как да си направим ‘Летен’ дизайн за нокти
Автор: pluffyus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6944 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 19.03.2012 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Summer

Здравейте!

Ето още един цветен и весел дизайн за маникюр – прекрасен начин да покажем настроение и ексцентричност през лятото :)

image

Съвет за всички, които искат да изпробват дизайна: този летен дизайн е много лесен и бърз, тъй като се прави с гъба, а не с лакиране, а ‘спонджването‘ изсъхва много бързо. Така че всичко което ви трябва е настроение и хубава музика! Не е нужен опит, нито точност, само желание.

Описание стъпка по стъпка

Материали:

- Лакове за фон: жълт, тъмно син, червен

- Лакове за украса: жълт, бял, черен, тъмно зелен

- За фиксиране на дизайна: блестящ лак (син брокат), топ лак

- Допълнителни материали: ‘точкарче, малка гъба, памуче, салфетка

image

Дизайн:

1. Лакирайте всички нокти с бял лак и изчакайте да изсъхне напълно. Бялата повърхност помага на всички цветове, който ще използваме, да са ярки и наситени. Това е важна стъпка, тъй като ще използваме само гъба за нанасяне на всички цветове, а не нормално лакиране.

image

2. Изберете си 3-4 лака за нокти, които ще използвате за изработката на фона на дизайна. Хубаво е при препокриване цветовете да образуват красив цвят. В моя случай съм използвала жълто, синьо и червено, които от своя страна при смесване правят зелено, лилаво и оранжево.

Сложете малко жълт лак на гъбата, подсушете леко в салфетка и ‘спондж-нете‘ долната 1/3 част на нокъта. Повторете същото действие последователно със синия и червения лак, като винаги препокривате малка част от предния цвят, за да се получи преливане. От червеното може да сложите малко и в долния край на нокъта – върху жълтото. Този дизайн може да бъде направен с колкото цвята желаете – в зависимост от дължината на нокъта и настроението ви. 

image            image   

image

3. Украсете дизайна с точици и чертички в различни цветове. За точиците изсипете малко лак върху лист хартия и използвайте ‘точкарче‘ или клечка за зъби. Разбира се можете да създадете всякакви мотиви – от палми до цветя. Вие избирате. Важно е да изчакате мотивите да изсъхнат напълно, преди да преминете към следващата стъпка.

4. Лакирайте всички нокти с блещукащия лак. Използвайте повечко лак от обикновено. Така ще предотвратите четката да стане много суха и да размаже мотивите. Аз използвах лак със сини, много ситни брокатчета, които не личат много на снимката, но пък вечер на подходяща светлина от лампа изглеждат прекрасно. Изчакайте да изсъхне.

5. Лакирайте всички нокти с топ лак.

image

Готово!

       image

Дано дизайнът да ви хареса и да го изпробвате. Голямото му предимство е, че е много лесен и бърз за изработка, а в същото време доста ефектен и забележим :)

Поздрави и свежо настроение на всички!

Вижте всички дизайни ТУК



Тагове:   нокти,   лято,   лак,   дизайн,   Nails,   как да,   nail art,   цветни,   tutorial,   свежи,   summer design,


Гласувай:
2



1. анонимен - manikura e neveroqten bravo na ...
25.06.2012 07:51
manikura e neveroqten
bravo na tozi koito e izmislil.....:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pluffyus
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 368462
Постинги: 76
Коментари: 41
Гласове: 91
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930