Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 20:27 - Nail Art – Как да си направим ‘Свеж и Цветен’ дизайн за нокти
Автор: pluffyus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4108 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 19.03.2012 17:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Fresh & Colorful

Здравейте на всички!

В първия ми постинг искам да споделя с вас един нестандартен дизайн за цветен маникюр и да ви покажа как да го направите сами. Той е прекрасен за топлото лято, когато всичко е много свежо и красиво, но също така е подходящ и за бялата зима – за да я разнообразим и украсим :)

image
 

Съвет за всички, които искат да изпробват дизайна: отделете си повечко свободно време, заредете се с настроение, пуснете си хубава музика и действайте! В зависимост от скоростта на съхнене на продуктите които използвате и вашия опит,  дизайнът може да ви отнеме до 1:30 - 2 часа.

 

Описание стъпка по стъпка

Материали:

- Лакове за фон: жълто, оранжево, светло синьо, тъмно синьо, лилаво и светло зелено

- Лакове за туширане на яркостта: сребърен и прозрачно-блестящ

- Лакове за украсителни точки: бял, черен, червен, тъмно зелен

- За фиксиране на дизайна:топ лак, течност за бързо изсушаване на лакове

- Допълнителни материали: ‘ точкарче‘, малка гъба, памуче, салфетка


image

Дизайн:

1. Лакирайте всички нокти с бял лак и изчакайте да изсъхне напълно. Бялата повърхност помага на всички цветове, който ще използваме, да са ярки и наситени още от първото нанасяне.

Тази стъпка е препоръчителна, но може да бъде прескочена. Ако я прескочите ще трябва да нанесете по два пласта от всеки цвят за фона.

image


2.  Изберете си 5-6 ярки и свежи лака за нокти, които ще използвате за изработката на фона на дизайна. Нанесете ги в неправилни форми върху ноктите си. Не се притеснявайте да не объркате нещо, тъй като всеки нокът ще е различен и уникален. Каквото и да направите ще изглежда прекрасно накрая.

 

        image          image   
 

1.    3. Туширайте яркостта на цветовете като използвате малката гъба и сребърния лак. Нанесете малко лак на гъбата, подсушете я леко в салфетка и нанесете лака с леки потупвания (спонджване – от ‘sponge‘  – гъба) върху ноктите си с гъбата. За тази стъпка можете по желание да използвате и златен лак. Ако нямате специални гъби за ‘спонджването‘, можете много лесно да си направите такива като нарежете една обикновена гъба за миене на чинии на малки парченца (както направих аз).

Тази стъпка също може да се пропусне, но е препоръчителна. Туширането на фоновите цветове ги кара от една страна да изглеждат по-преливащи един в друг и от друга – помага на украсителните точки да изпъкват по-добре над фона.

4. Лакирайте всички нокти с блещукащия лак. Може да използвате лак със сребърен, златен или шарен брокат – по желание. Изчакайте да изсъхне добре.

image

 

1.     5.  Украсете дизайна с разноцветни точки. Нанесете няколко големи бели точки като използвате ‘точкарчето‘. Около някои от тях можете да направите кръгове с малки точки. След използването на всеки отделен цвят, почистете ‘точкарчето‘ с памуче.Направете малки черни точки в някои от големите бели точки. Продължете като правите малки точки в червено и тъмно зелено. Разбира се можете да използвате всякакви цветове за точките. Можете и да добавите малко цветни брокатчета ако искате. Вие решавате колко и какви украси да направите на всеки нокът. Като сте готови изчакайте всички точки да изсъхнат много добре преди да преминете към следващата стъпка. В противен случай целият ви дизайн ще се развали.

     image          image

1.     6. Лакирайте всички нокти с топ лак, като използвате повечко лак от обикновено. Така ще предотвратите четката да стане много суха и да размаже дизайна ви.

2.     7. Капнете по 2-3 капки от течността за по-бързо изсушаване и изчакайте докато ноктите ви са напълно сухи. 
 
     image          image

 Готово!

     image           image

  image

Снимките на моите нокти са правени днес – 18.02.2012, а са лакирани на 07.02.2012 – вижда се колко са ми пораснали ноктите за това време. Така че един от следващите ми постинги ще бъде със съвети какво да правите ако искате лакът ви да издържа дълго без да се лющи и поврежда.

Надявам се този свеж и цветен дизайн да ви хареса и да го изпробвате. Със сигурност ще получите много комплименти :)

Поздрави и свежо настроение на всички!

Вижте всички дизайни ТУК

 

 

 

 



Тагове:   нокти,   design,   лак,   дизайн,   Nails,   как да,   nail art,   цветни,   Fresh,   tutorial,   свежи,   colorful,


Гласувай:
3



1. graucho - супер е
18.02.2012 20:32
искам и аз, докога ще има полова дискриминация за тези прелести:)
цитирай
2. pluffyus - А де :)
18.02.2012 21:56
Радвам се, че ти харесва
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pluffyus
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 368523
Постинги: 76
Коментари: 41
Гласове: 91
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930