Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 11:48 - Nail Art – Как да си направим ‘Френски Маникюр Пеперуда-2’ дизайн за нокти
Автор: pluffyus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6793 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2012 18:06


 French Butterfly-2

Здравейте!

Днешния дизайн отново се изработва с акрилни бои и е прекрасен начин да си направим нестандартен френски маникюр, като страничната ‘лента’ на връхчетата на ноктите всъщност е пеперуда. Това е вторият дизайн от серията ми с пеперуди и включва използването на техниката One Stroke – рисуване с няколко цвята наведнъж :)

image

Съвет за всички, които искат да изпробват дизайна: дизайнът е много красив, нестандартен и нежен. Времето за направата варира в зависимост от това дали ще го нанесете само върху един нокът от всяка ръка или върху всички нокти. Акрилните бои, които съхнат невероятно бързо, ускоряват целия процес. Ако объркате при рисуването на дизайна си можете много лесно да почистите с мокра клечка за уши. Приятна занимавка :)

Описание стъпка по стъпка

Материали:

- Лак за фон: бял

- Акрилни бои за украса: черна, бяла, жълта, светло синя

- За фиксиране на дизайна: топ лак

- Допълнителни материали: плоска четка за рисуване (размер 4), тънка четка за рисуване на линии (9мм), салфетка, гланцирана повърхност, малка чашка с вода

image

Дизайн:

1. Лакирайте всички нокти с бял лак. Изчакайте да изсъхне.

image

2. Използвайки бялата боя и тънката четка направете една диагонална линия, за да оформите полето на френския маникюр. Тази лента ще ви служи за ориентир къде да нарисувате пеперудата си. Пак препоръчвам преди работата с акрилни бои върху ноктите да нарисувате мотива първо върху лист хартия.

 image

image

3. Потопете последователно единия край на плоската четка в бяла акрилна боя и другия – в синя. Можете също да съчетаете и други цветове по избор. Винаги подсушавайте четката си в салфетка, за да не се разводняват и разтичат боите. Нарисувайте крилцата на пеперуда – първото се прави с 3, а второто с 4 движения на четката нагоре-надолу с леки полу-кръгообразни движения.

image     image

4. Очертайте с черно крилцата като използвате тънката четка.

image     image

5. Нарисувайте тънки черни чертички върху крилцата. Направете ситни черни точки по крайчетата на крилцата.

image     image

6. Нарисувайте тялото на пеперудата като започнете от голямо кръгче за главата, продължите да правите все по-малки кръгчета за да оформите тялото и завършите с две малки извити антенки.

image     image

7. Направете тънки жълти чертички между черните чертички в крилцата за украса. Направете и малка точка за око.

image

8. Направете мънички точици със същия цвят, който сте използвали за горната част на крилцата (в моя случай светло синьо) върху празното бяло пространство на връхчетата си. По желание можете да добавите допълнителни мотиви в долната част на ноктите. Не забравяйте, че можете да експериментирате на воля и да изтриете с вода всичко, което не ви хареса.

image     image

9. Задължително запечатайте дизайна си с топ лак, тъй като акрилните бои се измиват с вода. Измийте останалите бои от гланцираната повърхност с вода.

Готово!

Желая ви успех и весело настроение :)

Поздрави!

Вижте всички дизайни ТУК




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pluffyus
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 368640
Постинги: 76
Коментари: 41
Гласове: 91
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930